vineri, 15 ianuarie 2010

Ipotesti


Ipotestiul este un loc pe care ar trebui sa-l viziteze toti romanii pentru a-l descoperi pe Mihai Eminescu. La inceput a fost un catun cu trei case, unde caminarul Gheorghe Eminovici a construit o biserica in spatele casei sale pentru familie. In casa se pastreaza obiecte originale care au apartinut familiei si care recompun un stil de viata.

Ghidul ne-a povestit despre grija caminarului de a-si da copiii la scoala si de a dramui banii astfel incat sa-i ajunga. Se pare ca familia a fost instarita, insa, pe masura ce s-au marit grijile, averea s-a mai cheltuit. Mi-a placut prezentarea simpla a ghidului, care nu a incercat sa idealizeze stilul de viata.

Centrul de cultura din curtea casei iti propune o calatorie in timp. Sunt reconstituite atent detalii din activitatea literara, sunt expuse obiecte de valoare cum ar fi: editii din opera, carti postale care au apartinut poetului, costume de epoca etc.

0 comentarii:

 

Excursiile mele Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez